Zaznacz stronę

CARPE DIEM

MIŁOŚNICY POEZJI

KIM JESTEŚMY?

To proste, ludźmi którzy czerpią z życia pełnymi garściami to co najlepsze. Carpe Diem to osoby wchodzące w skład klubu, który powstał 21.V.2010r. Tego dnia właśnie zrodziła się koncepcja zebrania takiej grupy.

Pierwsze „Spotkanie z poezją” odbyło się 25 czerwca w Centrum Katolickim przy parafii Krzyża św. w Łomży i zaprezentowane na nim zostały wiersze lokalnego poety pana Zenona Faszyńskiego. Następne „wieczory poetyckie” realizowane były w najprzeróżniejszych miejscach. Drugie ze spotkań poetyckich odbyło się w restauracji 4 Pory Roku. Szukając nastrojowych wnętrz, które zapewniłyby odpowiedni dla spotkań z poezją klimat studenckiej klubo-kawiarni lub artystycznej „piwnicy”, klub wędrował po wielu mniej lub bardziej przyjaznych miejscach. Kawiarnie, restauracje, bary i kluby okazywały się jednak w chybionymi pomysłami. Nie zniechęciło to wszak uczestników ani osoby prowadzące. Przeciwnie popchnęło do dalszych poszukiwań. Z każdym miesiącem przyłączały się do klubu nowe osoby. Recytacja poezji, wzbogacona została występami wokalnymi młodzieży należącej do Studia Wokalnego oraz gościnnymi występami profesjonalnych muzyków. Klub zajął się też przygotowaniem i realizacja projektów edukacyjno-wychowawczychoraz zmierzył się z formami teatralnymi. Na dzień dzisiejszy przez Klub CARPE DIEM przewinęło się ponad 200 osób, bowiem Carpe Diem to ludzie wchodzący w skład klubu !

Nasi Partnerzy i sponsorzy

ADRES SIEDZIBY